Morten Brask

Foto: 
Thomas Busk

Morten Brask (DK) DK

Da Morten Brask mistede sine nyfødte tvillinger i 2000, tog han livet op til revision. Det medførte, at han i 2006 flyttede til Mozambique for at skrive sin første roman Havet i Theresienstadt, som udkom året efter.

»Kan det virkelig lade sig gøre at skrive en poetisk og smuk roman om noget så forfærdeligt som liv og død i en koncentrationslejr? Ja, det er lykkedes for debutanten Morten Brask, som trods det dystre emne fortæller en historie om kærlighed midt i det nazistiske helvede, og bogen er stor romankunst.«, skriver Anne Grete Jacobsen på litteratursiden.dk.

Da forfatteren i 2013 udgav En pige en dreng, som er baseret på hans eget liv, skrev Lise Vandborg på litteratursiden.dk: »Med En pige en dreng brager Brask for alvor igennem som en stor og talentfuld forfatter, der på sjælden vis forener en uafrystelig historie med et smukt og sanseligt sprog.«

Kærlighed, sorg, skyld og straf er nogle af de alvorlige emner, som Morten Brask tager fat på i sine romaner også i den seneste Ofrene, hvor en ung jurist bliver voldtaget. Fra kærestens synsvinkel følger man parret fra anmeldelsen og videre gennem retssystemet.

Romanerne er udgivet i Italien, Frankrig, Grækenland og Norge. Brask har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium og har været både nomineret og fået priser i Italien og Frankrig.

Morten Brask har lavet dokumentarfilm og skrevet fagbøgerne Ondskabens film, Film macht Frei – nazisternes filmpropaganda og Jøden & arieren i den nazistiske filmpropaganda. Han er født i 1970 i København, er cand. mag. i filmvidenskab og historie fra Københavns Universitet og medstiftende partner i et kommunikationsbureau.

Ved lørdagens arrangement bliver Morten Brask interviewet af Ivy York Möller-Christensen, professor ved Europa-Universität Flensburg.

http://www.mortenbrask.com/

Morten Brask bogtip

William Sidis' perfekte livPolitikens Forlag, 2011

Et perfekt liv?

Historien om William Sidis er fascinerende, og romanen er interessant og tankevækkende om end ikke helt så letløbende som de øvrige romaner, forfatteren har skrevet. Romanen fortæller i korte afsnit om Sidis' barndom, hans sympati for socialismen og hans sidste år.Weiterlesen
OfrenePolitikens Forlag, 2016

En fatal hændelse

Morten Brask har skrevet en intens og medrivende bog, »Ofrene«, om et ungt par, hvor forelskelsen brat afbrydes af følelsesmæssigt kaos og magtesløshed.Weiterlesen
En pige og en drengPolitikens Forlag, 2013

Lavmælte beskrivelser

Den danske forfatter Morten Brask har skrevet en medrivende roman om glæde, forventninger og sorg. Romanen er velskrevet, og det tunge emne er beskrevet virkelig godt med få ord. Det bliver aldrig følelsesladet.Weiterlesen
Havet i TheresienstadtPolitikens Forlag, 2007

Lægen i lejren

Daniel Faigel er opvokset i en velstillet familie, som har et stort hus ved havet på Nordsjælland. Faderen er velanset dommer, og familien har mulighed for at rejse til Sydeuropa. Men noget er galt hos ægteparret. Den lille dreng forstår ikke, hvad der sker. Der er noget galt med hans mor.

Weiterlesen

Presseomtale af forfatteren

Materialet er er stillet til rådighed for OrdFraNord af Hans Christian Davidsen og Flensborg Avis.
Det er beskyttet af ophavsretsloven og må ikke gengives uden særskilt tilladelse.

Treffe Morten Brask

Donnerstag
15September
Donnerstag 15. September 2016
Samstag
17September
Samstag 17. September 2016