Ry Kristensen (AFLYST)

Foto: 
Ukendt

Ry Kristensen (AFLYST) (DK) DK

Allerede som barn var Ry Kristensen en læsehest, og han holdt af tegneserier og bøger om riddere, slotte, borge og våben.

Lysten til at skrive og fortælle har fulgt ham fra barneårene. Som barn tegnede han rigtig meget og lavede store eventyr, hvor han satte tegninger sammen og lavede store universer og fortællinger. Han var også meget glad for at besøge bogbussen, hvor han altid kom som den første, lånte alt hvad han kunne, og blev, til han blev smidt ud. En tredje ting var fristile i skolen. Ry brød sig ikke så meget om skolen, han ville hellere ud og spille fodbold. Men fristile elskede han, fordi han kunne skrive alle de vilde fantasyhistorier med for eksempel monstre og drager, som var gemt i hans hjerne.

Drager og superhelte

Da han var sidst i 20’erne, læste han Tolkiens Ringenes herre. Han var vild med universet og fik en idé til et univers, der mindede om Tolkiens. Han skrev lidt ned og nogle år senere, mens han gik på seminariet, begyndte at skrive, og det nød han. I løbet af et par år fik han skrevet en bog, men han fik 15-20 afslag fra forlagene. Det var meget hårdt. Han lagde bogen til side og startede på en ny, Nissernes hemmelige verden, Den grønne hue, som blev hans debut i 2014.
Siden fulgte serien Den blå drage, som handler om at være anderledes samt superhelteserien, hvor første bind Super 4 i 2017 vandt Bogslugerprisen i Ringkøbing-Skjern kommune. Kommunens 5. klasser valgte den som den bedste blandt 10 nominerede bøger.

Hjernen på arbejde

Ry kan lide at forsvinde ind i sin egen verden.

 »Jeg skal helst have 2-3 timer uden for mange forstyrrelser, for at jeg kan komme ind i min boble. Jeg lukker alt væk omkring mig, og så begynder min hjerne at arbejde selvstændigt. Jeg mister kontrollen. Hjernen arbejder for sig selv, og så handler det om, om mine fingre kan følge med til at skrive det ned, som foregår  inde i hovedet på mig,« fortalte han til Vibeke Nipper, TVmidtvest i april 2018.

Ry Kristensen (1978) er opvokset i Thy og er uddannet folkeskolelærer ved Skive Seminarium. Han er forfatter ved siden af jobbet som lærer på en folkeskole.

I 2016 oprettede Ry Kristensen Forlaget Evig for at udgive sin far, Kristian J. Kristensens, erindringer, som de skrev sammen, og året efter udgav han egne bøger på forlaget. Siden har han valgt også at udgive andres bøger.

Mød også disse forfattere

Kristian Bang Foss
Sissel-Jo Gazan
Jens Christian Grøndahl
Ib Michael

Mød Ry Kristensen (AFLYST)

Torsdag
17september
Torsdag 17. september 2020

Øvrige arrangementer

Tirsdag
15september
15. september 2020
Onsdag
16september
16. september 2020
Torsdag
17september
17. september 2020
Fredag
18september
18. september 2020
Lørdag
19september
19. september 2020