Ja fra Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl debuterede med ”Kvinden i midten” i 1985 og har udgivet mere end 30 bøger, både romaner, essays, børnebøger, skuespil og en selvbiografi. Hans romaner udkommer i over 30 lande og optræder jævnligt på kritiker- og bestsellerlister verden over. Hans romaner er lige så udbredte i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark.

I begyndelsen af forfatterskabet var udgivelserne eksperimenterende og vakte opsigt med deres stilistiske og sproglige kvaliteter. Salgstallet var dog ikke højt. Men med romaner som ”Tavshed i oktober” fra 1996 og ”Lucca” fra 1998 fik han et stort publikum. For ”Lucca” modtog han Boghandlernes Gyldne Laurbær, og han er endvidere blevet tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse samt den franske orden Chevalier dans l'ordre des Arts et des Lettres for sit bidrag til skønlitteraturen i Frankrig.

Ud over sit skønlitterære forfatterskab deltager Grøndahl i den politiske debat, og fra 2015 til 2018 udgav han tre essays, der alle handler om Europa og europæernes identitet: ”Hjemme i Europa”, ”Europas ambassade” og ”Europa er ikke et sted”.

Jens Christian Grøndahl er opvokset i Lyngby og læste efter studentereksamenen filosofi på Københavns Universitet inden han skiftede til Statens Filmskole, hvor han blev færdig som filminstruktør i 1983.

Jens Christian Grøndahl besøger Flensborg Bibliotek fredag den 18. september kl. 17

sammen med Ib Michael samt Deutsche Bücherei Tondern torsdag den 17. september kl. 19.

Billetter til arrangementet på Flensborg Bibliotek i Nørregade købes på forhånd på biblioteket a.h.t. restriktioner i forbindelse med COVID19. Der er begrænset deltagerantal.

”OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet” får også besøg af Sissel-Jo Gazan, Ib Michael, Kristian Bang Foss og Ry Kristensen.