2022/09/17 - Flensborg Bibliotek

Film

Buster Oregon Mortensen

17. september 2022 - 11:00

Flensborg Bibliotek

Entré: Fri.
Film på børnebiblioteket i Flensborg

Bjarne Reuter er den forfatter, der har flest bøger på de danske biblioteker og også den mest læste forfatter. Han har et særligt blik for hverdagen og livets magi og skriver om drømmere, enspændere og tryllekunstnere med omsorg, humor og kærlighed. Han giver en stemme til de børn, som ikke passer ind i de gængse kasser. Antihelten Buster Oregon Mortensen er én af dem. Bjarne Reuter har skrevet tre bøger om Buster: Busters verden, Kys stjernerne, Hvor regnbuen ender.

Busters verden

I 1979 udgav Reuter bogen Busters verden, som handler om den glade og godmodige dreng, Buster Oregon Mortensen, som er søn af en arbejdsløs tryllekunstner. Buster er skrap til at trylle og klarer mange vanskelige og penible situationer ved at vise sine helt utrolige færdigheder.

Busters verden blev i 1984 filmatiseret af Bille August. Både bogen og filmen blev klassikere, ligesom Nannas titelsang, der var med til at give filmen en helt særlig stemning. Siden den første filmatisering er måden at lave film på ændret, for eksempel er der mere tempo og flere hurtige klip. Det gælder også den nye film om Buster, som er instrueret af Martin Miehe-Renard.

»Buster Oregon Mortensen«

I juni 2021 havde Buster Oregon Mortensen biografpremiere. Kino.dk skrev om filmen:
Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok!
Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. Det har de to til fælles! I skolen underholder han ved enhver given lejlighed den ret ligeglade klasse med trylleshows.
I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham.
Igen er det troen, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens Verden

Dansk familiefilm fra 2021. Instruktør: Martin Miehe-Renard. Medvirkende: Manfred Weber Cortzen (Buster Oregon), Magnus Millang (Far), Ibi Støving (Mor), Kerstin Jannerup Gjesing (Ingeborg), m.fl. Varighed: 96 min. Tilladt for alle.

Fri entré. Tilmelding til Thyra Joost: thj@dcbib.dk senest to dage før.

Øvrige arrangementer 2022

Tirsdag
13september
13. september 2022
Onsdag
14september
14. september 2022
Torsdag
15september
15. september 2022
Fredag
16september
16. september 2022
Lørdag
17september
17. september 2022