2022/09/17 - Flensborg Bibliotek

Temaaften

BordFraNord- Nordiske smagsoplevelser

17. september 2022 - 13:00

Flensborg Bibliotek

Entré: € 10,-
Som afrunding på festivalenen slår vi dørene op til en eftermiddag, der byder på nordiske smagsoplevelser til både hjernen og maven. Arne Astrup fortæller om det nordiske køkken, og Gram Slot serverer nordiske smagsprøver.

Det nye nordiske køkken har gennem de sidste 20 år gjort sit indtog i den nordiske forståelse af kost og er et moderne blik på de råvarer, som vi alle kender så godt. I Danmark forbindes det nye nordiske køkken ofte med kokken Claus Meyer, der var én af de første til at sætte ord på tendensen, da han på landsdækkende tv i 1992 satte fokus på lokale råvarer. Ny nordisks ambition er at anvende lokale og friske råvarer med fokus på sundhed og gamle madlavningsteknikker. Det er en madlavningsfilosofi, som de nordiske lande har taget til sig, og der findes utallige kogebøger, der beskæftiger sig med det nye nordiske køkken. Arne Astrup, der har arbejdet sammen med Claus Meyer besøger biblioteket.

Foredrag ved Arne Astrup

Det nordiske køkken – et reelt alternativ til Middelhavskøkkenet? 

Arne Astrup har arbejdet sammen med Claus Meyer om udviklingen af Ny Nordisk Hverdagsmad. Forskningen sammenligner den nordiske kost med den sunde middelhavskost. Astrup fortæller, om den nordiske kost kan hamle op med den sydlandske og om gastronomiske og sundhedsmæssige aspekter.

Nordisk kogebog

Ny Nordisk Hverdagsmad – Året rundt er en kogebog med opskrifter, hvor nordiske råvarer er kerneelementet. Opskrifterne i bogen passer til de fire årstider, som vi er heldige at have her i Norden. Medforfatter til bogen er Arne Astrup, som er en institution inden for kost og sundhed.
Arne Astrup var i 30 år professor og leder ved Den kongelige veterinær- og Landbohøjskole og Københavns Universitet. Hans forskning er internationalt anerkendt, og er én af Københavns Universitets mest citerede forskere. I 2020 blev han hentet til Novo Nordisk Fonden for at opbygge et center for sund vægt, og for at opbygge overvægtsområdet i fonden.

Arne Astrup har været medforfatter til flere bøger blandt andet Spis dig slank efter dit blodsukker og Til øllet: sund med øl i glas og gryde.

Der vil være mulighed for at købe signerede bøger. Efter foredraget bliver der serveret smagsprøver på nordisk mad. Læs mere på www.dcbib.dk

I samarbejde med Foreningen Norden i Sydslesvig.

Forfatterne

Arne Astrup har arbejdet sammen med Claus Meyer om udviklingen af Ny Nordisk Hverdagsmad. Forskningen sammenligner den nordiske kost med den sunde middelhavskost.

Øvrige arrangementer 2022

Tirsdag
13september
13. september 2022
Onsdag
14september
14. september 2022
Torsdag
15september
15. september 2022
Fredag
16september
16. september 2022
Lørdag
17september
17. september 2022