2022/09/16 - Flensborg Bibliotek

Kunstudstilling

Skabt på Bornholm - Kunst og kunsthåndværk

16. september 2022 - 19:30

Flensborg Bibliotek

Entré: Fri.
Værker af seks kunstnere og kunsthåndværkere, som alle er bosat på øen Bornholm.

Værkerne giver et varieret indblik i øens kunstneriske positioner indenfor tekstil og tegning, keramik, maleri og fotografi. Enkelte værker forholder sig direkte til Bornholm i form af indhold eller brug af materiale, mens andre er mere indirekte påvirket af deres omgivelser. Fælles for alle værkerne er, at de er skabt på Bornholm. De er med til at give et nutidigt indblik i hvilke kunstneriske tendenser, der rører sig på Bornholm lige nu. Øen har gennem flere århundreder udviklet en unik position både indenfor kunst og kunsthåndværk og har gennem tiderne tiltrukket mange kunstnere til øen.
Værkerne, som kan ses på udstillingen, er skabt af følgende kunstnere: Ann Charlott Skogøy, Anna Havskov, Anne Lass, Inkyong Lee, Maja Frendrup og Tilde Lerche Engstrøm.

Ann Charlott Skogøy

Ann Charlott Skogøy er tekstilkunstner og arbejder i krydsfeltet mellem tegnede og broderede unika værker og fabulerer i visualiseringer af rodfæste, rejser gennem tid og sted, de 4 elementer vand/ild/jord/luft. Metoderne tegning og brodering lavet i hånden supplerer hinanden og udfordrer hænderne og øjnene med den langsomme håndbroderede streg og den hurtige tegnede. Udtrykket i de færdige værker snakker således sammen via disse metoder. 

Anna Havskov Jensen

Anna Havskov Jensen er en dansk keramiker, hvis arbejde er centreret omkring modellerede keramiske skulpturer. Hun er interesseret i organiske og arkitektoniske konturer og arbejder ofte med uglaserede overflader. Et tilbagevendende spor i hendes arbejde er at udfordre tingenes iboende ”autoritet”. Skulpturerne er på sin vis u-diktatoriske anti-helte, de har et tydeligt udtryk, men er ikke anmassende og tager på den måde noget af alvoren og stringensen ud af et rum. 

Anne Lass

Anne Lass bruger fotografiet til at undersøge og fastholde en bestemt forestilling af verdenen i en bestemt tid og skabe et værk, der fortæller noget om mennesket i dets skabte miljø i starten af det 21. århundrede. Hendes fotografier fokuserer på temaer omkring virkelighed og billed-realitet, nutidsfænomener og kontraster mellem elementerne. Hun er uddannet fra Folkwang Universität der Künste, Essen. Hun viser et fotografisk projekt om den mørke tid på Bornholm. 

Inkyong Lee

Inkyong Lee er inspireret af de uklarheder, der eksisterer i krydsfeltet mellem forskellige fænomener, som ofte er fundet i hverdagens små særheder. Hun drages af de ting, som er svære at forklare og begribe. Med afsæt i observationer af disse små subtile øjeblikke, håber hun at kreere et frirum, hvor der er plads til at begå fejl og udvikle sig. Med opmærksomhed på de forskellige nuancer, der bliver repræsenteret i hendes kunst, inviterer Inkyong publikum til at engagere sig, reflektere og gå i dialog med værket. Inkyong er en koreansk-canadisk keramiker med base på Bornholm. Hun har studeret Keramik på Det Kongelige Akademi. 

Maja Frendrup

Maja Frendrup er keramiker og er uddannet på Kunstakademiets Designskole Bornholm 2011 – 2014. Hun er medlem af Arts and Crafts Association Bornholm og Danske Kunsthåndværkere og Designere. Gennem eksperimenter med sand, sten, lertyper og glasur skaber Maja værker, hvor materialernes egenskaber i høj grad kommer til udtryk. Krukkerne, der er modelleret i hånden, har unikke overflader at gå på opdagelse i. Sten og sand fra Bornholms strande tilfører værkerne særlig karakter og fortæller en historie, fra det sted materialerne kommer fra. 

Tilde Lerche Engstrøm

Tilde Lerche Engstrøm er opvokset på Bornholm og hjemvendt efter mange års uddannelse på kunstakademier i Skotland, Japan og Portugal. Som kunstner arbejder hun med oliemaleri, illustration, skulptur og keramik. I keramikkens verden arbejder hun både skulpturelt samt udformer personlige kopper, vaser og øreringe.

 

 

Åbning

Brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus åbner udstillingen. Han spiller på harmonika og serverer øl fra det bornholmske bryghus.
Jan Paul er vokset op i Flensborg og er student fra Duborg-Skolen.

 

Udstillingen kan ses til og med mandag den 17. oktober 2022.
 

Øvrige arrangementer 2022

Tirsdag
13september
13. september 2022
Onsdag
14september
14. september 2022
Torsdag
15september
15. september 2022
Fredag
16september
16. september 2022
Lørdag
17september
17. september 2022