2017/10/07 - Kühlhaus

Musik/Koncert

Koncert med Folkeklubben

7. oktober 2017 - 20:00

Kühlhaus

Entré: DKK 142,- / medl. DKK 105,-

Folkeklubben er popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.
Folkeklubben har fokus på ord og den gode fortælling. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens. Uden galskab, ingen lidenskab!
Gruppen fortæller, at turnéen, som kommer forbi Flensborg, har mottoet ”Det perfekte slag” og er en hilsen til Torben Ulrich og deres sang af samme navn; det handler om på de 24 koncerter at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe gode, nye fortællinger.
De tre albums
Orkestrets tredje og seneste album ”Slå flint!” blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som nummer 1 på den danske albumhitliste. Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse, og det er med disse sange – og et bagkatalog fyldt med hits om fedterøve, Danmarksfilm og andre opsange – at man kan opleve den travle trio. Om turnéen siger bandet:
På debutalbummet ”Nye Tider” delte sange som ”Fedterøv” og ”For Pengene” lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På 2’eren”Danmarksfilm” tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus: ”Det er smukt. Det er større end du troede. Det er godt for det, der er oppe i dit hoved.”
Hvordan blev bandet dannet?
Folkeklubben blev dannet i maj 2011 ved et tilfælde. Sangskriver, Kjartan Arngrim introduceres til trommeslager, Rasmus Jusjong til en fest en måned forinden. De mødes igen to uger efter – ved et tilfælde. Jusjong har ad omveje hørt et par af Kjartans sange og foreslår, at de tager ud spiller sammen. Kjartan ringer omgående til sin gode ven, guitaristen Rasmus Dall for at meddele, at han har fundet en trommeslager. To uger senere står de tre unge mænd klar til at indtage scenen i Folkets Park på Nørrebro under navnet Folkeklubben – opkaldt efter den første danske folkplade, ”En Aften i Folkeklubben” med Cæsar, Per Dich og Poul Dissing.
At spille sammen
Folkeklubben har udsendt en musikvideo til sangen ”Torben Ulrich”, der hylder det gamle tennis- og jazzikon og opfordrer danskerne til at spille sammen og ikke mod hinanden
Om videoen udtaler bandet: “Torben Ulrich formulerede en frisættende filosofi om, hver gang han gik på banen, at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag. Tænk hvis vi kunne bringe legen og æstetikken fra Torben Ulrichs boldspilstanker ind i velfærds-Danmark. I politik, i parforholdet, på arbejdspladsen i musikken etc. Tænk hvis vi kunne forstå, at der også i nederlagene – de store som i 1864 og de små som vi alle løber ind i hver dag – er noget at lære. At tænke sig, at en ledende politiker i dagens Danmark – hvor stillingskrigen er total og alle ustandseligt taler om valg –  turde tabe et valg på at sige, hvad hun egentligt mente. Hun ville tabe så smukt, at hun ville jordskreds-vinde de næste mange valgkampe. Det er bare et tip til fri afbenyttelse.”

Øvrige arrangementer 2017

Fredag
8september
8. september 2017
Onsdag
4oktober
4. oktober 2017
Torsdag
5oktober
5. oktober 2017
Fredag
6oktober
6. oktober 2017
Lørdag
7oktober
7. oktober 2017