2017/10/05 - Slesvig Bibliotek

Film

Iqbal & superchippen

5. oktober 2017 - 15:00

Slesvig Bibliotek

Entré: Fri entré

”Den danske familiefilm ”Iqbal & superchippen” er baseret på Manu Sareens populære bogserie om Nørrebro-drengen Iqbal Farooq.
Anden film i fortællingen om den dansk-indiske dreng Iqbal er lige så hjertelig og underholdende som etteren.
Æselmand og Svinet er blevet byggematadorer og vil renovere hele Blågårdsgade i et storstilet byfornyelsesprojekt. Men i virkeligheden handler projektet om den olie, de har spottet under den farverige gade, og som kan gøre dem til milliardærer, hvis de bare lige får verfet alle beboerne ud af gaden.
Martin Brygmann gør det godt som den hysteriske folkeskolelærer, der med manisk udspilede øjne forsøger at få bare ét sekunds ro i klassen. Ditte Hansen er morsom som skolepsykologen, der er fascineret af fremmede kulturer – og i særdeleshed af Iqbals onkel Rafiq. Og heldigvis er det stadig Dar Salim, der gestalter rollen som den kriminelle onkel med lige dele charme og komisk timing.
De to største stjerner er dog stadigvæk Rasmus Bjerg og Andreas Bo, hvis komiske begavelse er en fryd at følge. Rasmus Bjerg er den perfekte skurk, der som en ny Egon Olsen udtænker skumle planer, mens hans mere tungnemme makker stiller alle de dumme spørgsmål, der får både børn og voksne til at grine.”
Samina Jakobsen i Filmmagasinet EKKO.
Fis, ballade og samfundssatire i børnehøjde. Historiens hæsblæsende tempo byder på masser af action, som bazookaer på Rådhuspladsen og en motorcykeljagt i Rundetårn. Den rablende fortælling bæres i høj grad af Sareens sproghumor og flittige og vittige brug af slang og dialekter

Signe Rugtved Andersen, lektør for DBC om bogen ”Iqbal Farooq og den indiske superchip”.

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Om forfatteren

Forfatteren Manu Sareen er uddannet socialpædagog og konfliktmægler og har været medlem af Folketinget og minister. Han er født i Indien i 1967 og kom til Danmark i 1971, hvor han voksede op i København. Sareen debuterede som børnebogsforfatter med Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot i 2006. I alt er det blevet til ni bøger om Iqbal. Sareen har vundet adskillige priser blandt andet Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris i 2010.

Øvrige arrangementer 2017

Fredag
8september
8. september 2017
Onsdag
4oktober
4. oktober 2017
Torsdag
5oktober
5. oktober 2017
Fredag
6oktober
6. oktober 2017
Lørdag
7oktober
7. oktober 2017