Om festivalen

”OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet” er en litteraturevent i det dansk-tyske grænseland. Her kan du møde nordiske forfattere på udvalgte biblioteker - både nord og syd for grænsen.

I år får OrdFraNord besøg af islandske Jón Kalman Stefánsson, danske Kim Leine, svenske Håkan Nesser og danske Dorthe Nors samt musikeren Mette Kathrine.

Sin helt egen

OrdFraNord har sin helt egen form. Det er en lille festival, hvor forfatterne turnerer i det sønderjyske og det sydslesvigske område. De er indkvarteret i Flensborg, hvor de blandt andet oplever en byrundtur med en af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvigs historikere som guide.

10 år med nordisk litteratur

OrdFraNord afholdes for tiende gang og hed tidligere litteratur- fest.nu. Anette Jensen, daværende leder af Nordisk Informationskontor, fik idéen, som Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig straks var med på. Efter den første ”prøve” i 2009 stod det klart, at vi ville fortsætte. 

OrdFraNord afholdes i år i et samarbejde mellem Aabenraa Bibliotekerne, Haderslev Bibliotekerne, Biblioteket Sønderborg, Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig, Nordisk Info og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

På Flensborg Bibliotek kan man i perioden ligeledes opleve en nordisk kunstudstilling arrangeret af Sydslesvigs danske Kunstforening, Nordisk Info og Foreningen Norden.

”OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet” er støttet af Rislum Fonden.