2018/10/05 - Flensborg Bibliotek

Forfatterarrangement

Suzanne Brøgger og Erik Fosnes Hansen

5. oktober 2018 - 17:00

Flensborg Bibliotek

Entré: € 10,- inkl. let traktement

Interview ved Ivy York Möller-Christensen, som er professor på Universität Flensburg, hvor hun underviser i dansk litteratur.

Forfatterne

Store hatte og fantasifuld påklædning var blandt andet med til at skabe myten og den seksuelle frigjorthed gav store overskrifter i samtiden.

Hun debuterede som forfatter i 1973 med Fri os fra kærligheden, der kritiserede kernefamilien, patriarkatet og livsformen i den vestlige kultur.

I 1978 brød hun igennem med Creme fraiche, som var første del i den selvbiografiske føljeton, som fortsatte i Ja og Transparence. De tre romaner udkom sidste år i en forkortet og nykomponeret udgave, Koral. Med slægtsromanen Jadekatten kom det folkelige gennembrud i 1997.

I april i år udkom Norsk omelet. Her rejser flødeskumsvagabonden, Brøgger rundt i Norge og taler med kunstnere og samfundsdebattører i et forsøg på at finde Norges særpræg, men bogen handler samtidig om det, der præger vores tid og verden generelt.

Debuten blev betegnet som en litterær sensation, ikke alene på grund af hans unge alder og hans litterære håndværk, men også for sit totale brud med den socialrealistiske og politiserende tendens, som havde præget norsk litteratur i mange år.

Erik Fosnes Hansens forfatterskab er ikke omfangsrigt i titler, men alle skønlitterære udgivelser har vakt stor opmærksomhed og høstet anderkendelse verden over, og han bliver anset som en af Norges bedste forfattere. Han har blandt andet skrevet Salme ved rejsens afslutning, Beretninger om beskyttelse, Løvekvinden og senest Et hummerliv, hvor teenageren Sedd må se familiens højfjeldshotel have kurs mod afgrunden, da charterturismen lokker de rejsende mod sydens sol. På trods af det triste tema er det et rørende og sjovt portræt af en familie, som mister fodfæstet, da der kommer nye tider.

Fosnes Hansens bøger er oversat til 36 sprog.

Øvrige arrangementer 2018

Torsdag
6september
6. september 2018
Tirsdag
2oktober
2. oktober 2018
Onsdag
3oktober
3. oktober 2018
Torsdag
4oktober
4. oktober 2018
Fredag
5oktober
5. oktober 2018
Lørdag
6oktober
6. oktober 2018