2017/10/06 - Biblioteket Sønderborg

Forfatterarrangement

Leif Davidsen og Arne Dahl

6. oktober 2017 - 17:00

Biblioteket Sønderborg

Entré: DKK 130,-

Der serveres et let traktement. Drikkevarer kan købes. Billetter kan købes til og med tirsdag den 3. oktober.

Forfatterne

At rejse og skrive er to uløseligt forbundne dele i Leif Davidsens liv. Han ville ikke kunne skrive uden at rejse, da han får inspirationen under rejser og ophold, og han skriver kun om steder, hvor han har været. Med sig har Davidsen altid en lille sort notesblok, hvori han noterer oplevelser og indtryk.

Davidsen har skrevet rejseskildringer som ”Steinbecks spøgelse. Jagten på en forfatter”, som er en personlig beretning om en rejse i hjulsporene på John Steinbeck. Forfatteren er især elsket for sine spændingsromaner, som er fiktion og alligevel – til tider uhyggeligt - tæt på virkeligheden. Hans uddannelse som journalist fornægter sig ikke. Han har arbejdet som udenrigskorrespondent for DR i 20 år heraf fire år i Moskva. Og hvem husker ikke Leif Davidsen berette om forholdene i Sovjetunionen på DR i 80’erne?

Leif Davidsen har senest udgivet thrilleren ”Djævelen i hullet”, som er en spændende historie om spioner, Rusland og søskenderelationer. Han debuterede i 1984 med ”Uhellige alliancer” og har skrevet spændingsromaner, rejsebøger og novellesamlinger. ”Den russiske sangerinde” og ” Den serbiske dansker” er blevet filmatiseret. Han har modtaget adskillige priser blandt andet Læsernes bogpris, De Gyldne Laurbær og Glasnøglen for årets krimi i Skandinavien.

Målet med serien var at skrive vedkommende og spændende krimier, der havde litterær kvalitet og samtidig portrætterede Sverige og beskrev de forandringer, landet gennemgik. Romanerne om A-gruppen er lavet som tv-serie og er blevet vist i over 40 lande.

I 2011 introducerede Arne Dahl ”Opcop”, som tager udgangspunkt i Europa. Seriens første bog, ”Hviskeleg”, blev kåret som Årets Bedste Svenske Krimi 2011. I ”Skyggezone”, som er første del af den seneste serie ”Berger & Blom” ses Arne Dahls udvikling imod en mere psykologisk thrillerform. ”Skyggezone” udkom i 2016, og i 2017 er nummer to ”Indland” udkommet på svensk. En svensk kritiker skrev ”Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre än så här!”

Jan Arnald er født i 1963 og er doktor i litteraturvidenskab. Han debuterede på svensk med ”Chiosmassakern” i 1990. Siden har han under eget navn skrevet blandt andet ”Maria og Artur”, som er en biografisk roman om forfatterparret Artur Lundkvist og Maria Wine, der vakte opsigt med blandt andet deres frie kærlighedsforhold i1900-tallet.

Øvrige arrangementer 2017

Fredag
8september
8. september 2017
Onsdag
4oktober
4. oktober 2017
Torsdag
5oktober
5. oktober 2017
Fredag
6oktober
6. oktober 2017
Lørdag
7oktober
7. oktober 2017