2016/09/15 - Aabenraa Bibliotek

Forfatterarrangement

Einar Már Guðmundsson

15. september 2016 - 19:30

Aabenraa Bibliotek

Entré: DKK 75,-

Forfatterne

Den samfundsengagerede forfatters sympati er hos dem, der er anderledes og falder udenfor samfundets normer.

Einar Már Guðmundsson debuterede i starten af 80’erne med digtsamlingen Frankensteins kup og brød for alvor igennem i 1993 med Universets engle, for hvilken han modtog Nordisk Råds litteraturpris. Romanen er tilegnet hans psykisk syge bror.

»Det er dog ikke disse dokumentariske tråde, der gør Universets engle til en helstøbt og fascinerende fortælling, men derimod forfatterens fabelagtige greb om sit stof. Det lidt skæve outsider-syn på verden kombineret med poetisk galskab er ganske enkelt Einar Már Guðmundssons force«, skrev Keld Gall Jørgensen i Weekendavisen.

Han har skrevet digte, noveller, romaner, essays, sange, teaterstykker samt filmmanuskripter blandt andet til Universets engle. Da krisen ramte Island, skrev han fagbøgerne Hvidbogen – krisen på Island samt senere Bankstræde nr. 0, hvor de islandske finanskonger blev spiddet.

Forfatteren har modtaget Brøstes Optimistpris, Karen Blixen Prisen, Carl Scharnbergs Memorial Fund og Det Svenske Akademis Nordiske Pris (Den lille Nobelpris) m.fl.

Han er født i 1954 i Reykjavik og har en bachelor i litteratur og historie fra Islands Universitet samt en kandidatgrad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Einar Már Guðmundsson er oversat til 30 sprog. Alle bøger er oversat til dansk af Erik Skyum-Nielsen, der er lektor i dansk litteratur ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Skyum-Nielsen interviewer Einar Már til arrangementerne i Sønderborg og Flensborg.

Øvrige arrangementer 2016

Torsdag
8september
8. september 2016
Onsdag
14september
14. september 2016
Torsdag
15september
15. september 2016
Fredag
16september
16. september 2016
Lørdag
17september
17. september 2016