2016/09/15 - A. P. Møller Skolen

Forfatterarrangement

Morten Brask

15. september 2016 - 11:30

A. P. Møller Skolen

Entré: € 7,-

Forfatterne

»Kan det virkelig lade sig gøre at skrive en poetisk og smuk roman om noget så forfærdeligt som liv og død i en koncentrationslejr? Ja, det er lykkedes for debutanten Morten Brask, som trods det dystre emne fortæller en historie om kærlighed midt i det nazistiske helvede, og bogen er stor romankunst.«, skriver Anne Grete Jacobsen på litteratursiden.dk.

Da forfatteren i 2013 udgav En pige en dreng, som er baseret på hans eget liv, skrev Lise Vandborg på litteratursiden.dk: »Med En pige en dreng brager Brask for alvor igennem som en stor og talentfuld forfatter, der på sjælden vis forener en uafrystelig historie med et smukt og sanseligt sprog.«

Kærlighed, sorg, skyld og straf er nogle af de alvorlige emner, som Morten Brask tager fat på i sine romaner også i den seneste Ofrene, hvor en ung jurist bliver voldtaget. Fra kærestens synsvinkel følger man parret fra anmeldelsen og videre gennem retssystemet.

Romanerne er udgivet i Italien, Frankrig, Grækenland og Norge. Brask har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium og har været både nomineret og fået priser i Italien og Frankrig.

Morten Brask har lavet dokumentarfilm og skrevet fagbøgerne Ondskabens film, Film macht Frei – nazisternes filmpropaganda og Jøden & arieren i den nazistiske filmpropaganda. Han er født i 1970 i København, er cand. mag. i filmvidenskab og historie fra Københavns Universitet og medstiftende partner i et kommunikationsbureau.

Ved lørdagens arrangement bliver Morten Brask interviewet af Ivy York Möller-Christensen, professor ved Europa-Universität Flensburg.

http://www.mortenbrask.com/

Øvrige arrangementer 2016

Torsdag
8september
8. september 2016
Onsdag
14september
14. september 2016
Torsdag
15september
15. september 2016
Fredag
16september
16. september 2016
Lørdag
17september
17. september 2016