2016/09/14 - Bov Bibliotek

Forfatterarrangement

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

14. september 2016 - 19:00

Bov Bibliotek

Entré: DKK 75,-

Forfatterne

Dernæst fulgte romanerne Hvad man ikke ved og Hvis sandheden skal frem, hvor man følger ungdomsoprørets konsekvenser for familien Horn. Her ses forfatterens blik for at beskrive forholdet mellem mennesker og deres længsel efter at høre til.

Dronningen af Saba & Kong Salomon udkom i 2015. Her er en stærk kvinde igen i centrum i romanen om kærlighed, magt og strid. Den bygger på fælles fortællinger og myter fra Det Gamle Testamente, Koranen og den etiopiske kongebog, Kebra Nagast. På litteratursiden.dk skriver Anny Skov Madsen: »Sproget er i en klasse for sig. Som i Hildegard bliver naturen brugt til at afspejle personernes sinds- og hjertetilstande. Lys, lyde, dufte, støvet og heden bliver registreret i alle nuancer, så ørkenen, karavanerne, stammelivet, de religiøse ritualer, byerne og boligerne bliver nærværende i en sjælden grad. En meget læseværdig roman, der gør myter og bibelske fortællinger lyslevende med komplekse problemstillinger, der også er aktuelle i dag.«

Marstrand-Jørgensen debuterede med digtsamlingen Vandring inden ophør i 1998, og hun har udgivet syv romaner og tre digtsamlinger, som er oversat til tysk, svensk, norsk og italiensk.

Forfatteren har modtaget Statens Kunstfonds treårige legat, Statens Kunstfonds Arbejdslegat, Weekendavisens Litteraturpris, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris og senest Bibelselskabets Pris.

Hun er født på Frederiksberg i 1971, opvokset nord for København, bor nu på Nørrebro og er cand.mag. i litteraturvidenskab.

Ved arrangementet i Sønderborg vil Erik Skyum-Nielsen interviewe Marstrand-Jørgensen.

http://almarstrand-jorgensen.blogspot.dk/

Øvrige arrangementer 2016

Torsdag
8september
8. september 2016
Onsdag
14september
14. september 2016
Torsdag
15september
15. september 2016
Fredag
16september
16. september 2016
Lørdag
17september
17. september 2016