2015/09/19 - Flensborg Bibliotek

Festivalafslutning

Ulla-Lena Lundberg, Thomas Rydahl og Hanne Bech Hansen

19. september 2015 - 14:00

Flensborg Bibliotek

Entré: 100 DKK / €13 (inkl. kaffe og lagkage)

Forfatterne Ulla-Lena Lundberg, Hanne Bech Hansen og Thomas Rydahl afslutter litteraturfestival.nu på Flensborg Bibliotek.

Finlandssvenske Ulla-Lena Lundberg har altid skrevet, og hun finder stor inspiration til sine romaner i hele verden og ikke mindst på Ålandsøerne, hvor hun er vokset op og hendes far var præst, da hun var ganske lille. Hun er meget fugleinteresseret og viser gerne turister rundt.
Lundberg interviewes af Anette Jensen, tidligere leder af Nordisk Informationskontor.

Hanne Bech Hansen vidste, at det ville blive en stor omvæltning at gå på pension. Hun fik derfor installeret computer og internet i sommerhuset i Kerteminde, så hun kunne begynde at skrive. Hun skrev uafbrudt i tre måneder på sin første bog. Når hun skrev slappede hun af.

Thomas Rydahl brugte tre år på at skrive „Eremitten”. Meget af tiden sad han og skrev på kunstmuseet Lousiana. Idéen opstod, da han var på Fuerteventura. Samtidig var han fascineret af TV-programmer, hvor efterladte leder efter forsvundne danskere. Rydahl er i gang med at skrive en roman mere om eremitten.

Die Veranstaltung findet in dänischer Sprache statt.

Forfatterne

Hun debuterede med digtsamlingen ”Utgångspunkt” som 15-årig. Senest er romanen „Is” udkommet i 2013. Lundberg skriver ofte om små samfund og laver gode skildringer af menneskelige relationer og personer - hendes uddannelse som antropolog fornægter sig ikke. Hun bevæger sig ubesværet fra opvækstmiljøet på Ålandsøerne til den store verden. Ofte rejser forfatteren på fugleture. Essaysamlingen „Sibirien. Selvportræt med vinger“ fra 1995, handler netop om rejser, fugle og tab af kærlighed.

Hun har skrevet rejse- og fagbøger og har fået inspiration ved ophold i blandt andet Afrika.

Forfatteren har fået „Finlandiaprisen” og har flere gange været nomineret til „Nordisk Råds litteraturpris.”

Her finder man et lig. Politiet lægger låg på sagen, og den forhutlede eremit går i gang. Det er en atypisk spændingsroman, hvor der er mere fokus på personkarakteristikken og menneskelige relationer end på plottet.

Rydahl modtog „Bogforums debutantpris” samt „Harald Mogensen Prisen”, for årets bedste krimi på Krimimessen i Horsens.

Rydahl er født i 1974 og opvokset i Århus og Nordsjælland. I 1992 vandt han Politikens og Gyldendals novellekonkurrence med „Forever Young”. Han har læst filosofi og psykologi, gået på Forfatterskolen, er uddannet brandmand og arbejder nu med kommunikation. „Eremitten” er solgt til udgivelse i 11 lande.

Da hun i 2009 gik på pension, begyndte hun at skrive kriminalromaner. Hun debuterede med ”Lasten” i 2010. Det vakte stor opmærksomhed. Bogen, som er den første af tre, er ikke selvbiografisk, men det mærkes, at forfatteren kender til arbejdet på Politigården. 

Hovedpersonen er vicekriminalkommissær Malika Asmina Els, som arbejder ved Københavns Politi. Hun har pakistansk baggrund, hvilket forfatteren håber, kan inspirere flere med anden etnisk baggrund end dansk til at søge ind til politiet.  Udover de meget læste krimier har Hanne Bech Hansen medvirket i samtalebogen ”Heksehyl. Samtaler om magt og kærlighed.”

Hanne Bech Hansen er født i 1939 i Århus og er uddannet cand. jur.

Øvrige arrangementer 2015

Torsdag
3september
3. september 2015
Onsdag
16september
16. september 2015
Torsdag
17september
17. september 2015
Fredag
18september
18. september 2015