2015/09/18 - Flensborg Bibliotek

Forfatterarrangement

Fredrik Backman og Auður Ava Òlafsdóttir

18. september 2015 - 15:00

Flensborg Bibliotek

Entré: 8 € (inkl. kaffe og kage)

Auður Ava Ólafsdóttirs i samtale med Erik Skyum Nielsen.

Skyum-Nielsen er lektor i dansk litteratur ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Han har oversat „Stiklingen”, som udkom i 2009 og „Undtagelsen”, som forventes at udkomme i oktober.

Mød forfatteren Fredrik Backman i samtale med Henriette Bacher Lind.

Henriette Bacher Lind har gennem en årrække været litteraturanmelder ved Jyllands-Posten og gæsteanmelder ved Kristeligt Dagblad. Hun er sognepræst i Kolding.

Die Veranstaltung findet in dänischer Sprache statt.

Forfatterne

Ove er en principfast mand, der fungerer bedst med regler. Backman skriver humoristisk om mennesker, som lever et stille liv, hvor der ofte opstår absurde situationer. Han fortæller, så læseren holder af personerne. Selv en pedantisk Ove kan alle forstå – og måske også genkende lidt af sig selv i.

Fredrik Backman er født i Stockholm i 1981 og opvokset i Helsingborg. Indtil han var 25 år havde han forskellige ufaglærte jobs og læste forskellige studier på universitetet. Nu blogger han for webudgaven af det svenske mandeblad ”Café”, som er en af de mest læste blogs i Sverige. Den 6. oktober udkommer ” Min mormor hilser og siger undskyld” i Danmark.

Stefanie Werner står for interviewet i Stadtbibliothek Husum.

På overfladen er hovedpersonen Jónas Ebeneser en ganske almindelig mand. Han har dog 7 ar, som han får dækket af tatoveringer. Tungsindigheden har dog taget i ham, og han er opsat på at tage sit eget liv. Udstyret med en boremaskine til at fastgøre krogen til sin egen hængning, drager han til et krigshærget land.

Temaet for alle Auðurs bøger er kampen mod mørket i verden, hvor humor blandes med eksistentiel refleksion. 

Forfatteren debuterede på dansk med Stiklingen i 2009. Det er en fortælling om at finde sig selv. En intelligent og følsom 22-årig islandsk mand rejser til en forsømt klosterhave i Sydeuropa. Med i sin sparsomme bagage har han tre stiklinger fra en lilla rose, som hans afdøde mor har fremavlet. For romanen blev forfatteren nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.  Auður er født i 1958 og debuterede i Island i 1998.

Øvrige arrangementer 2015

Torsdag
3september
3. september 2015
Onsdag
16september
16. september 2015
Torsdag
17september
17. september 2015
Fredag
18september
18. september 2015
Lørdag
19september
19. september 2015