2015/09/18 - Flensborg Bibliotek

Forfatterarrangement

Fredrik Backman og Auður Ava Òlafsdóttir

18. september 2015 - 15:00

Flensborg Bibliotek

Entré: 8 € (inkl. kaffe og kage)

Auður Ava Ólafsdóttirs i samtale med Erik Skyum Nielsen.

Skyum-Nielsen er lektor i dansk litteratur ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Han har oversat „Stiklingen”, som udkom i 2009 og „Undtagelsen”, som forventes at udkomme i oktober.

Mød forfatteren Fredrik Backman i samtale med Henriette Bacher Lind.

Henriette Bacher Lind har gennem en årrække været litteraturanmelder ved Jyllands-Posten og gæsteanmelder ved Kristeligt Dagblad. Hun er sognepræst i Kolding.

Die Veranstaltung findet in dänischer Sprache statt.

Forfatterne

Fredrik Backman brød igennem med et brag i 2012, da „En mand der hedder Ove” udkom i Sverige. Succesen fortsatte i Danmark i 2013. Nu er romanen solgt til udgivelse i 30 lande. Ove er en principfast mand, der fungerer bedst med regler. Backman skriver humoristisk om mennesker, som lever et stille liv, hvor der ofte opstår absurde situationer. Han fortæller, så læseren holder af personerne. Selv en pedantisk Ove kan alle forstå – og måske også genkende lidt af sig selv i.

Fredrik Backman er født i Stockholm i 1981 og opvokset i Helsingborg. Indtil han var 25 år havde han forskellige ufaglærte jobs og læste forskellige studier på universitetet. Nu blogger han for webudgaven af det svenske mandeblad ”Café”, som er en af de mest læste blogs i Sverige. Den 6. oktober udkommer ” Min mormor hilser og siger undskyld” i Danmark.

Stefanie Werner står for interviewet i Stadtbibliothek Husum.

Auður Ava Òlafsdóttir debuterede på dansk med „Stiklingen” i 2009. Det er en fin fortælling om at finde sig selv og en sjælden bog uden ondskab. En intelligent og følsom 22-årig islandsk mand rejser til en forsømt klosterhave i Sydeuropa. Med i sin sparsomme bagage har han tre stiklinger fra en lilla rose, som hans afdøde mor har fremavlet. For romanen har forfatteren modtaget flere priser i blandt andet Island og Frankrig, og hun er blevet nomineret til „Nordisk Råds litteraturpris.”

Auður Ava Òlafsdóttir er født i 1958 i Island. Hun har boet ti år i Italien og Frankrig og har blandt andet læst i Paris. Hun er lektor ved Institut for Kunsthistorie på universitetet i Reykjavik. På islandsk udkom „Upphækkuð jörð” i 1998, i 2003 udkom „Rigning í nóvember” og i 2012 „Undantekningin“, som i oktober udkommer som „Undtagelsen“ på dansk.

Øvrige arrangementer 2015

Torsdag
3september
3. september 2015
Onsdag
16september
16. september 2015
Torsdag
17september
17. september 2015
Fredag
18september
18. september 2015
Lørdag
19september
19. september 2015