2015/09/18 - Biblioteket Sønderborg

Forfatterarrangement

Fredrik Backman og Ulla-Lena Lundberg

18. september 2015 - 17:00

Biblioteket Sønderborg

Entré: 130 DKK (inkl. let traktement)

Mød forfatteren Ulla-Lena Lundberg i samtale med Anette Jensen.

Anette Jensen har gennem mange år beskæftiget sig med Norden og forfattere fra de nordiske lande. Hun var tidligere leder af Nordisk Informationskontor.

Mød forfatteren Fredrik Backman i samtale med Henriette Bacher Lind.

Henriette Bacher Lind har gennem en årrække været litteraturanmelder ved Jyllands-Posten og gæsteanmelder ved Kristeligt Dagblad. Hun er sognepræst i Kolding.

Drikkevarer kan købes.

Forfatterne

Ove er en principfast mand, der fungerer bedst med regler. Backman skriver humoristisk om mennesker, som lever et stille liv, hvor der ofte opstår absurde situationer. Han fortæller, så læseren holder af personerne. Selv en pedantisk Ove kan alle forstå – og måske også genkende lidt af sig selv i.

Fredrik Backman er født i Stockholm i 1981 og opvokset i Helsingborg. Indtil han var 25 år havde han forskellige ufaglærte jobs og læste forskellige studier på universitetet. Nu blogger han for webudgaven af det svenske mandeblad ”Café”, som er en af de mest læste blogs i Sverige. Den 6. oktober udkommer ” Min mormor hilser og siger undskyld” i Danmark.

Stefanie Werner står for interviewet i Stadtbibliothek Husum.

Hun debuterede med digtsamlingen ”Utgångspunkt” som 15-årig. Senest er romanen „Is” udkommet i 2013. Lundberg skriver ofte om små samfund og laver gode skildringer af menneskelige relationer og personer - hendes uddannelse som antropolog fornægter sig ikke. Hun bevæger sig ubesværet fra opvækstmiljøet på Ålandsøerne til den store verden. Ofte rejser forfatteren på fugleture. Essaysamlingen „Sibirien. Selvportræt med vinger“ fra 1995, handler netop om rejser, fugle og tab af kærlighed.

Hun har skrevet rejse- og fagbøger og har fået inspiration ved ophold i blandt andet Afrika.

Forfatteren har fået „Finlandiaprisen” og har flere gange været nomineret til „Nordisk Råds litteraturpris.”

Øvrige arrangementer 2015

Torsdag
3september
3. september 2015
Onsdag
16september
16. september 2015
Torsdag
17september
17. september 2015
Fredag
18september
18. september 2015
Lørdag
19september
19. september 2015