2014/11/22 - Flensborg Bibliotek

Festivalafslutning

Kjell Ola Dahl, Nataša Dragnić, Hanne-Vibeke Holst og Erlend Loe

22. november 2014 - 14:00

Flensborg Bibliotek

Entré: 100 DKK / 13 € (inkl. kaffe og kage)

Forfatterne Hanne-Vibeke Holst, Linn Ullmann, Erlend Loe og Nataša Dragnic afslutter litteraturfest.nu på Flensborg Bibliotek. Mød forfatterne i den danske eller tyske afdeling.

I den dansk/skandinaviske afdeling vil TV-vært ved Danmarks Radio Alberte Clement Meldal og lektor ved Syddansk Universitet Maria Bonner interviewe forfatterne.

Orkesteret „ Nordens Tone“ afslutter eftermiddagen med nordiske sange og viser i krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik på en utraditionel og nyskabende måde.

I pausen serveres fælles kaffe og kage.

Forfatterne

Hanne-Vibeke Holst er født i 1959 og er opvokset i Hjørring. Hun debuterede med børnebogen „Hejsa Majsa” i 1980 og udgav bøgerne om gymnasiepigen Louise og dernæst serien om journalisten Therese.

Holst er selv uddannet journalist, og handlingen i romanerne er en parallel til hendes eget liv. Hun har skrevet om det politiske magtspil i „Kronprinsessen” og „Kongemordet”, som begge er lavet som TV-serier. I 2013 udkom „Knud den store” – en anmelderrost roman om forfatterens far. For den gav „Statens Kunstfonds Legatudvalget for Litteratur” hende en præmie.

Hendes social- og kulturpolitiske interesser ses i debatindlæg i medierne og har også ført til forskellige tillidshverv. Hun har blandt andet modtaget „Dansk Kvindesamfunds Mathilde-pris”, „Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris” og „De Gyldne Laurbær”.

Nataša Dragnic er født i Split i Kroatien i 1965. Hun debuterede på dansk i 2013 med „Hver dag, hver time”, som er en kærlighedshistorie om to børn, der møder hinanden i børnehaven og i løbet af livet møder hinanden flere gange. En sød historie, som især tiltaler kvinder i alle aldre.

Dragnic har blandt andet læst germanistik og litteraturvidenskab. I 1994 flyttede hun til Tyskland, hvor hun i mange år har undervist i flere sprog og afholdt skriveværksteder.

Hendes første roman udkom i Tyskland i 2011, og i 2013 fulgte romanen „Immer wieder das Meer“. Romanen er endnu ikke oversat til dansk.

Kjell Ola Dahl er født i Gjøvik i 1958. Han debuterede i Norge i 1993 med kriminalromanen „Dødens investeringer”, som ikke er oversat til dansk.

I år 2000 fik han Rivertonprisen, som gives til årets bedste norske kriminalroman, for „En lille gylden ring”. Romanen er forfatterens debut i Danmark og er en del af serien om den utrættelige kriminalkommisær Gunnarstranda og hans assistent Frølich.

Kjell Ola Dahl skriver traditionelle skandinaviske krimier, hvor både politiarbejdet og privatlivet bliver beskrevet ofte med en stilfærdig humor og altid med fængende dialoger.

Kjell Ola Dahl er cand. mag. i blandt andet psykologi og jura i og har været lærer, men er nu forfatter på fuld tid. Udover romaner skriver Dahl også filmmanuskripter og rejselitteratur.

I klippet nedenfor fortæller Kjell Ola Dahl om "Kvinden i plastik".

Erlend Loe er født i 1969 i Trondheim i Norge. Han debuterede i 1993 med „Tatt av kvinnen”/ „Kvinden flytter ind”, som udkom på dansk i 2007.

Loe brød for alvor igennem med „NAIV.SUPER”, som kom på dansk i 1999. Vi følger en 25-årig mand, der midt under en kroketkamp med sin bror ramler ind i en personlig krise. Med ironi, humor og overdrivelse skriver Loe absurde og humoristiske hverdagsportrætter. Udgangspunktet er ofte, at hovedpersonen får en eksistentiel krise.

I 2014 udkom „Status”, som handler om en forfatters kamp for anerkendelse. Erland Loe har blandt andet læst film- og litteraturvidenskab og er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i København.

Øvrige arrangementer 2014

Torsdag
6november
6. november 2014
Tirsdag
18november
18. november 2014
Onsdag
19november
19. november 2014
Torsdag
20november
20. november 2014
Fredag
21november
21. november 2014