2012/09/22 - Flensborg Bibliotek

Festivalafslutning

Majgull Axelsson, Kjartan Fløgstad og Ida Jessen

22. september 2012 - 14:00

Flensborg Bibliotek

Entré: 100 DKK / 13 €

Ved afslutningen af litteraturfest.nu deltager forfatterne Majgull Axelsson, Kjartan Fløgstad og Ida Jessen.

I pausen serveres kaffe og lagkage ledsaget af musik med harpenisten Natalie Ingwersen.

Entré: 13 €/100 kr. inkl. kaffe og kage.

Flensborgs overborgmester Simon Faber byder velkommen, og novellesamlingen ”Plan B” bliver offentliggjort og overrakt til de unge skribenter.

Forfatterne

Majgull Axelsson er opvokset i Småland. Politik og økonomi var et dagligt samtaleemne i familien, hvilket præger hendes forfatterskab, hvor drivkraften er de udsattes og magtesløses livsvilkår. Hendes realisme er præget af stort nærvær.

Axelsson er uddannet journalist og fik sin skønlitterære debut med ”Långt borta från Nifelheim” i 1994. Sidste år udkom ”Moderpassion” på svensk.

I 2002 fik hun sin debut som dramatiker. Majgull Axelsson har modtaget Moa-priset, Augustpriset og været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Kjartan Fløgstad er opvokset i industribyen Sauda. Han debuterede som lyriker i 1968. Han skriver i mange forskellige genrer, blandt andet er han kendt for genren magisk realisme.

Kjartan Fløgstad modtog allerede i 1978 Nordisk Råds Litteraturpris for romanen ”Dalen Portland“. Fløgstad har skrevet mange romaner, senest ”Den yderste grænse”, som tematiserer nazismens fremvækst i Europa. En pointe er, at nazismen ikke blot var massernes ideologi, men også trivedes i bedste velgående i veluddannede kredse. Dele af handlingen er henlagt til Nordnorge, men også Flensborg og Slesvig-Holsten er skueplads for handlingen.

Foruden romanforfatter er Fløgstad også aktiv kulturdebattør og essayist.

Ida Jessen er født i Sønderjylland og opvokset i Thyregod. Hun debuterede i 1989 med novellesamlingen ”Under sten”.

I de senere romaner kredser hun om tilværelsens grundspørgsmål. Handlingen udspilles ofte i mindre landsbysamfund, hvor mennesker er overladt til hinanden på godt og ondt. Her sættes livet på spidsen, og via sanselige naturskildringer og psykologisk realisme bliver menneskets eksistensvilkår skildret yderst nærværende.

Herhjemme er hendes forfatterskab blevet sammenlignet med Martin A. Hansens. I år udkom ”Ramt af ingenting – en glemmebog”.

Ida Jessen har bl.a. modtaget Søren Gyldendal Prisen, BG Banks Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

Øvrige arrangementer 2012

Lørdag
1september
1. september 2012
Søndag
16september
16. september 2012
Mandag
17september
17. september 2012
Tirsdag
18september
18. september 2012
Onsdag
19september
19. september 2012
Torsdag
20september
20. september 2012
Fredag
21september
21. september 2012